Kruidige visballetjes met provençaalse saus

Ingrediënten: ( 2 personen)

Voor de visballetjes:

400g vis naar keuze
2koffielepels paprikapoeder
1/2 koffielepel lookpoeder
1 koffielepel cajunkruiden
1/4 koffielepel cayennepeper
1/2 koffelepel himalayazout*
2 koffielepels gedroogde koriander

voor de saus:
1 blik gepelde tomaten van 400ml
olijfolie*
1 sjalot
2 teentjes look
1/2 koffielepel cajunkruiden
1 koffielepel paprikapoeder
1/2 koffielepel himalayazout*
3 koffielepels gedroogde koriander

groenten:

200g wortelen
200g paprika, 3 verschillende kleuren
zwarte peper
himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Maak de saus door de fijngesneden sjalot en look aan te stoven in olijfolie. Doe er de tomaten bij en alle kruiden. Laat 10min sudderen. Snij intussen de vis in stukjes en mix de rauwe vis in een hakmolen, voeg alle kruiden toe en meng goed. Maak balletjes van dit mengsel, de grootte van pingpong balletjes. Voeg de visballetjes na 10min sudderen aan de saus toe en laat nog eens 10min zacht sudderen. Niet meer roeren.
Snij de wortelen in ringetjes, de paprika in reepjes. Stoof de wortel aan in olijfolie en voeg 5 min later de paprika reepjes toe, stoof ze beetgaar en kruid ze met peper en zout. Serveer met de visballetjes, ja kan ook kiezen voor andere groenten.

Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.