Stoofpotje van tong en asperges

Ingrediƫnten: ( 2 personen)

800g asperges ( om ongeveer 200g per persoon over te houden)
olijfolie*
400g tongfilets
handvol gehakte peterselie
johannesbroodpitmeel bindmiddel*
zwarte peper
himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Schil de asperges en breek het laatste harde stukje af. Snij ze in de lengte in 4, schuin is mooi. Roerbak ze rauw aan in een goede hoeveelheid olijfolie tot ze beetgaar zijn. Voeg de sojamelk en de reepjes gesneden tongfilets toe. Laat samen sudderen tot de vis gaar is. Voeg eventueel nog een beetje johannesbroodpitmeel toe als je je saus dikker wil. Neem hier niet te veel van, een mespuntje zal waarschijnlijk al voldoende zijn. Voeg de peterselie toe en kruid naar smaak met peper en zout.

Serveer eventueel met wat rijst of fettucini van de konjac vezel.

Dit is 1 eiwitportie en 1 groentenportie per persoon. Serveer je die met de konjac vezel dan ook 1 vezelportie.