Hertekalf met oesterzwammen en broccoli taartjes

Ingrediënten: ( 4 personen)

520g hertekalffilet
Olijfolie*
Zwarte peper*
Himalayazout*
400g oesterzwammen
2 sjalotjes
3 teentjes look

voor de taartjes (8 taartjes)
250g broccoli
1 ui
chilivlokken
1 teentje look
2 eieren
60g geraspte kaas
3 eetlepels Boekweitmeel*
60ml Sojamelk

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Maak de broccoli taartjes door de broccoli eerst te koken en daarna te mixen. Snij de  ui en look fijn. Maak een beslag van de eieren, de melk en het boekweitmeel. Kruid dat beslag  met peper, zout en chilivlokken, het mag wat doorsmaken. Voeg de kaas toe en meng goed. Verdeel hoopjes van het beslag in 8 ( zodat je gelijke taartjes krijgt) en bak ze in een anti-aanbak pan met olijfolie door ze plat te duwen tot taartjes. Draai ze om zodat ze aan beide kanten mooi bruin bakken. Verwarm een mooie hoeveelheid olijfolie en bak de fijngesneden sjalot en de 3 teentjes fijngesneden look aan, voeg de oesterzwammen toe die je in reepjes hebt gesneden. Kruid met peper. Bak de hertefilet mooi rosé en serveer met de broccoli taartjes en de oesterzwammen.

Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.