lamsgehakt roulade met mosterdsaus

Ingrediënten: ( 4 personen)

520g lamsgehakt
1 sjalot
1 ei
zwarte peper
himalayazout*
8 plakjes gerookte ham
200g zelf bereide verse spinazie
1 bol mozzarella
olijfolie*


voor de saus:

2 koffielepels graantjesmosterd*
100ml sojamelk
180ml Brothway beef bouillon*
1/3 koffielepel johannesbroodpitmeel bindmiddel*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de sjalot fijn en meng het door het gehakt. Voeg het eitje toe en kruid naar smaak met peper en zout, meng alles goed. Verdeel het gehakt in 2 delen en leg beide delen open in een vierkant van ongeveer 1 cm hoog op een blad alluminiumpapier. ( zo bekom je 2 roulades) Verdeel over de 2 delen 4 plakjes gerookte ham, de spinazie en daarna de mozzarella in fijne plakjes. Rol het gehakt op tot 2 roulades en druk wat aan. Draai de roulades in de rest van de gerookte ham. Verwarm je oven voor op 180°  en bak het vlees in 20min gaar. Maak intussen de saus: laat de sojamelk met de bouillon, de mosterd en het johannesbroodpitmeel opkoken tot een egale saus, kruid naar smaak met peper en zout.
Je kan de roulade serveren met groenten naar keuze, nog 600g bereid voor 4 personen. ( je hebt je spinazie al in de roulade)
Op de foto zie je een gegrilde zoete aardappel. In het programma kan dat niet, echter met een feestdag zou het wel eens kunnen, het is zeker héél gezond.

Per persoon 1 eiwitportie ( je groenten erbij nog 1 groentenportie)