Stoofpotje van lam

Ingrediƫnten: ( voor 2 personen)

260g lamstukjes
2 lookteentjes
1 rode ui
100g courgette
100g  aubergine
100g wortelen
100g mange tout
2 laurierblaadjes
olijfolie*
180ml Brothway beef bouillon*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Kleur het lamsvlees in olijfolie aan. Snij de look, de ui, de courgette en de aubergine fijn en voeg die toe aan het vlees, laat nog even meestoven zodat de groenten minder zijn in hoeveelheid. Voeg de bouillon en water toe tot het vlees net onder staat. Voeg ook de laurier toe. Laat dit alles een uurtje zacht sudderen. Voeg 15min voor het einde de gesneden wortelen en de volledige boontjes toe. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.
Serveer eventueel met quinoa.

Per persoon is dit 1 eiwit en 1 groentenportie. Serveer je het met quinoa, dan heb je ook nog een vezelportie.