Witloof in ham en kaassaus

Ingrediƫnten: (1 persoon)

200g witloof (2stronkjes van 100g)
2 plakjes gekookte ham
1/2 koffielepel johannesbroodpitmeel bindmiddel*
1/2 koffielepel bouillon*
150ml sojamelk
50ml water
olijfolie*
40g gemalen kaas
zwarte peper
himalayazout*
nootmuskaat

*verkrijgbaar bij je consulent

Ham mag je eens 1 of 2 plakjes ergens bij eten, niet als een eiwitportie, dat bevat te veel vet en minder goede stoffen.

bereiding:

Stoof de witloofstronkjes aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Stoof ze niet volledig gaar. Leg ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Maak intussen de saus door de sojamelk en het water samen met het johannesbroodpitmeel en de bouillon te laten koken. Laat ze mooi dik worden, als je ze niet dik genoeg vind dan voeg je nog een beetje johannesbroodpitmeel toe. (wel eerst wat laten opkoken zodat het johnnesbroodpitmeel kan werken) Daarna voeg je de helft van de kaas toe en kruid je de saus met peper, zout en nootmuskaat. Rol de witloofstronkjes in ham en leg de rolletjes in een vuurvaste schaal. Giet er de saus over en de rest van de kaas en zet de rolletjes nog 15min in de oven.

je hebt 1 eiwit en 1 groentenportie.