Aziatisch rundstoofpotje
Benodigdheden voor 5 personen:
Olijfolie*
500 g magere rundsvlees in reepjes gesneden
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn geperst
1 rode peper, in fijne reepjes gesneden
1 el curry
1 tl komijnpoeder
2 el Culieet
Paar druppeltjes stevia*
1 el balsamicoazijn*
500 g Aziatische roerbakmix zie tip hieronder
Vegabin*
Zout en peper
Tip voor roerbakgroenten:
Gebruik voor de Aziatische roerbakgroenten de volgende groenten: champignons (verschillende soorten), uien (wit/rood), prei, paksoi, taugé, drie kleuren paprika. Zorg ervoor dat u in totaal voor 4 porties groente hebt. Het vijfde portie groente ( zo kom je per persoon aan 1 groenteportie ) zit al bij het vlees in door de ui. Kijk op de voedingslijst voor de juiste hoeveelheden per gekozen soort. maak je het recept voor 1 persoon, neem dan een megeling van die groenten samen 150gr en 6 khd.
Voedingswaarden per persoon:
Koolhydraten: ± 6 afhankelijk van de gekozen roerbakgroenten
Eiwitportie: 1
Groenteportie: 1
Bereiding:
Verwarm olijfolie en bak het vlees rondom bruin, ca. 2 minuten
Voeg de ui, knoflook, de rode peper, de curry en het komijnpoeder toe en bak dit ca. 1 minuut mee met het vlees.
Blus het vlees af met 200 ml water, Culieet, stevia en de balsamicoazijn.
Stoof het vlees zacht in ca. 2 uur en 30 minuten, roer het vlees af en toe door en voeg zo nodig wat water toe.
Roerbak ca. 5 a 10 minuten voordat het vlees gaar is de roerbakgroenten in ca. 5 minuten. Breng de groenten op smaak met zout en peper en voeg ze toe aan het stoofpotje.
Bind de saus van het vlees met vegabin. ( vegabin eerst wat in koud water oplossen)
Verdeel het vlees over de borden en serveer de roerbakgroenten erbij.
TIP:
Maak het stoofpotje de avond van te voren klaar, de volgende dag de roerbak groente er bij en je maaltijd staat zo op tafel. Een stoofpotje kun je ook prima in porties invriezen.
*verkrijgbaar in de praktijk