Hallo {first_name},
Het recept van deze week past nog meer in de zomer, echter vind ik het zo lekker dat ik het jullie niet zo lang wil onthouden!
Ingrediƫnten:
170g griekse yoghurt 0%
30g krokante mix*
1 koffielepel 100% stevia*
12 verse frambozen
100g diepvriesframbozen
*verkrijgbaar in de praktijk
Bereiding:
Laat de diepvriesframbozen even warm worden in de microgolf of op het vuur zodat je een coulis krijgt. Snij alle frambozen in de lengte in 2. Meng de griekse yoghurt met de stevia. Voeg daarbij de frambozencouilis, 15g van de krokante mix en 6 frambozen (12 halve) en roer die nonchalant door elkaar. Er mag nog wit en roze te zien zijn, het hoeft niet egaal gekleurd te zijn en de frambozen mogen niet geplet worden, dan toont het nadien nog zo mooi.
Beleg een schaal met bakpapier en giet daarop het mengsel, het hoeft niet effen te zijn, tussen de 1 en 1.5cm dik. Verdeel daarover de rest van de frambozen en de krokante mix. Zet die schaal in de diepvries voor min 4uur.
Na 4u kan je de blok uit de schaal verwijderen en de massa in stukken breken(laten vallen op tafel) Voor je er een stukje wil van eten laat je die 5 min wat bekomen buiten de diepvries.
Dit recept moet je zien als een extraatje.
Tijdens het programma kan je een stukje van 5cm op 5cm eten, dit alleen tijdens de dag.
In de stabilisatie kan je dit zeker zien als een gezonde ijspraline en kan je er wat meer van eten.
Geniet ervan met mate!