gemarineerde kipfilet met zoete chilisaus

 

Gemarineerde kipfilet met
zoete chilisaus


 

Benodigdheden voor 4 personen:

 
4 kipfilets à 100 gr
1 el limoensap
1 el sojasaus(kikkoman)*
100 ml zoete chilisaus (recept hieronder)

Bereiding:


Snij de kipfilet eventueel, wanneer ze te dik zijn, door midden
Neem een grote schaal, meng hierin de zoete chilisaus, limoensap en de sojasaus
Leg vervolgens de kipfilets in de marinade
Schep de marinade over de kipfilets
Dek de schaal af en zet de minimaal 2 uur in de koelkast om te marineren
Schep zo nu en dan de marinade even door
Verwarm na minimaal 2 uur de oven op 200 graden
Vet een ovenschaal in met olijfolie, schep vervolgens de kip met marinade in de schaal
Zet de ovenschaal in de oven en gaar de kip 30 minuten
Serveer de kip met warme groenten erbij

 

Voedingswaarden per portie:


Koolhydraten: 0
Eiwitportie: 1

 

Zoete chilisaus


 

Benodigdheden:

 
2 rode spaanse pepers
100 ml witte wijnazijn
2 el tomatenpuree
Stevia (naar smaak toevoegen, bijv. 1-2 tl)*
1 tl himalayazout*
2 teentjes knoflook, platgedrukt
1 stukje gember ter grootte van een hazelnoot
Vegabin*

 


Bereiding:


Snij de pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes
Doe de peper in een mix kom of blender, voeg de azijn, 100 ml water, de tomatenpuree, stevia, het zout, de gember en de knoflook toe en mix het geheel tot er een gladde saus ontstaat
Giet het geheel in een steelpannetje en laat het geheel zachtjes koken, ca. 15 minuten
Bind de saus met vegabin
Doe de saus in een lege fles of een lege pot om te bewaren
De saus is te gebruiken als extraatje bij vlees of bij bepaalde recepten



Voedingswaarden:


Koolhydraten: ca. 4
Eiwitportie:0

 

 

 

Leef & Eet

BE 0524.662.211
0495/92.58.46