Groene boontjes met tomaat uit de oven
Benodigdheden: (4 personen)
300 gram groene boontjes
200 gram tomaten
1 el. verse tijm
6 el. olijfolie
120 gram geitenkaas
Zout en peper
Voedingswaarden per portie:
Koolhydraten: 6,5
Eiwitportie: 0,25
groenteportie: 1
Recept geschikt voor een totaaldag
Bereiding:
Maak de bonen schoon
Was de tomaten en doe ze in een ovenschaal. Giet over de tomaten de olijfolie en de tijm. Bestrooi het geheel met zout en peper naar smaak. Zet de schaal ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Kook ondertussen de bonen in water met wat zout, ca. 6 minuten.
Giet de bonen af en laat de bonen schrikken met koud water.
Doe de bonen bij de tomaten.
Schep het geheel om en bedruppel de schotel met overgebleven olijfolie.
Verkruimel de geitenkaas over de schotel.
Zet de schotel terug in de oven en bak het geheel ca. 10 tot 15 minuten.