Kip Larb Kai
Benodigdheden voor 4 personen:
4 kipfilets a 100 gram per stuk
1 el olijfolie*
1 rode peper, gehakt
1 teentje knoflook, fijngesneden
150 ml kippenbouillon*
1 el tomatenpuree
Snufje paprikapoeder, pikant
Snufje kurkuma
1 tl culieet*
4 el biologische knijpcitroen*
½ bosje muntblaadjes, fijngesneden
1 bosje verse koriander, fijngesneden
1 rode ui, heel fijn gesneden
* verkrijgbaar bij je coach
Voedingswaarden per portie:
Koolhydraten: 1
Eiwitportie: 1
Bereiding:
Doe de kip in een hakmolen en maal tot kipgehakt
Verwarm olijfolie in een grote pan en verwarm op middelhoog vuur
Voeg de rode peper en knoflook toe; roer dit 1 minuut goed door
Voeg de kip toe en maak met een vork de stukjes wat kleiner
Voeg nu de bouillon in gedeeltes toe en laat alles heel zachtjes 8-10 minuten tegen de kook aan wellen
Voeg de tomatenpuree, kurkuma, paprikapoeder, culieet en citroensap toe
Laat alles nog 2-3 minuten zachtjes sudderen
Haal de pan van het vuur en voeg nu de munt, koriander en rode ui toe
Vermeng alles goed, laat nog een paar minuten afgedekt staan en dien op