Omelet-taart met courgette en paprika
Benodigdheden voor 4 personen:
4 eieren
Olijfolie*
300 gr courgette
2 lente uitjes
1 teen knoflook
Chilipoeder
125 gr paprika
100 gr cottage cheese
2 el sojamelk*
Bereiding:
Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zout
Verwarm olijfolie in een bakpan en bak hierin de courgette, lente ui, knoflook en chilipoeder in ca 3 minuten
Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog ca 2 minuten
Laat het een beetje afkoelen
Meng het eimengsel en het courgettemengsel door elkaar
Verwarm olijfolie in de pan en giet wat het ei-courgette mengsel in de pan
Bak hiervan een omelet
Herhaal dit voor het andere deel van de ei-courgette mengsel
Meng de hüttenkäse met de sojamelk en de peterselie door elkaar en breng op smaak met peper en zout
Beleg de eerste omelet met de vulling, leg daarna de andere omelet er boven op
Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden
Zet de omelet-taart op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet het geheel 10 minuten in de oven tot de taart volledig verwarmd is
Garneer eventueel met wat rucola en wat geraspte Parmezaanse kaas
Voedingswaarde per portie:
Koolhydraten: 4
Eiwitportie: 1,25
Groenteportie: 1
Recept geschikt voor een totaaldag