Hierbij een nieuw recept van de week.
Quiche van witloof en zalm
Ingrediënten: (4 personen)
- 400g witloof
- 400g fijne plakjes (carpaccio ) van verse zalm
- 20g sesamzaadjes
- 20g zonnebloempitten
- 4 eieren
- 150ml kefir
- 150ml sojayoghurt
- 120g gemalen magere kaas
- zwarte peper
- himalayazout
- nootmuskaat
- olijfolie
Bereiding:
Snij het witloof in repen en stoof die mooi zacht en wat bruin aan in olijfolie. Laat die uitlekken in een vergiet. Neem een ronde vorm (diameter van ongeveer 25cm) en leg daarin de helft van de plakjes zalm mooi op de bodem. Meng de sesamzaadjes en de zonnebloempitten door het witloof en leg dat mengsel op de zalm. Klop de eieren los met de kefir en de sojayoghurt, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Dat eimengsel giet je het op het witloof. Daarop leg je de rest van de zalmplakjes. Verdeel daarop de kaas en zet de quiche in de oven. Bak die 45min op 180° in een voorverwarmde oven.
Je kan de quiche zowel warm als koud eten. Of de dag ervoor maken en even weer opwarmen.
Serveer daarbij een lekkere rauwkostsalade van 100g per persoon en dan kom je net aan je groentenportie. Deel de quiche door 4 punten. Zo krijg je per persoon 1 eiwitportie, 1 portie vezels van 10g en je 1/2 portie kaas voor die dag.
Smakelijk!