spinazie soep

 

Spinaziesoep  als vitamine bron

 

Wist u dat spinazie één van de meest basische en vitaminerijke groentes is?
Het heeft daardoor een enorm ontgiftende en ontzurende werking. Bovendien is het een enorme bron van antioxidanten.
Ook als de verbranding niet meer optimaal is, kan dit een goede hulp zijn om de boel weer op gang te brengen.
Een perfecte ondersteuning in stap 1. En erg gezond voor u en de kinderen.

 


Ingrediënten voor 2 personen:


Neem 300 gram verse spinazie
1 liter bouillon* (max 0.5 khd)
nootmuskaat

 

Voedingswaarden per persoon:


Gezien de enorme voordelen hoeft u hier geen groenteportie en koolhydraten te noteren.

Kan je dus ook eens extra eten op een totaaldag

 

Bereiding:


Kook de spinazie kort gaar in de bouillon en mix het daarna tot een gladde massa
Breng op smaak met een beetje nootmuskaat

 

  Vindt u dit recept te bitter? Voeg dan 100 ml sojamelk toe om het iets te verzachten en bind het met wat vegabin of proteïnepoeder

 

  De soep is zowel warm als koud te nuttigen

  Varieer met stukjes zalm, kip of smelt er wat geraspte kaas erover

  Voeg evt. een klein beetje Culieet toe als smaakmaker

Wil je graag meer info ivm voeding en onze stofwisseling? Geef je dan op voor de gezondheidsdag op 22 februari!

Leef & Eet

BE 0524.662.211
0495/92.58.46