tomaat met feta in de oven

Hallo {first_name},

Ik kreeg deze week een lekker, eenvoudig en super gezond recept binnen van een klant!

De combinatie van warme tomaat met olijfolie in het recept zorgt ervoor dat de stof
Lycopeen los gemaakt wordt uit de tomaat.
Lycopeen is een krachtige antioxidant. Als gevolg van allerlei omzettingsprocessen komen in het lichaam vrije radicalen vrij. Vrije radicalen kunnen schade aanbrengen aan een cel en spelen een belangrijke rol in het verouderingsproces. Antioxidanten maken deze vrije radicalen onschadelijk.
Het bied ook bescherming tegen kanker (vooral prostaatkanker) en hart- en vaatziekten.




Ingrediënten: ( 1 persoon)

200 g kerstomaatjes
60g fetakaas
herbamare*
oregano
olijfolie*

Bereiding:

De tomaatjes halveren. Dat kan je gemakkelijk door ze in een diep borden te leggen, daarop een ander diep bord omgekeerd en je snijd ze met een groot mes tussen die 2 borden in 2.
Kruid ze met herbamare, giet er een scheut olijfolie over en zet de tomaatjes 10min in een voorverwarmde oven.van 180°. ( wie met de microgolf wil werken kan die 2 min. in de microgolf zetten ook)
Snij de fetakaas in blokjes en doe ze op de tomaat. Kruid met oregano, besprenkel er nog een beetje olijfolie over en zet dit onder de gril. (5à10min afhankelijk van de oven)

Smakelijk!

Wil je je laten begeleiden naar gezonde voeding voor een hele dag? Neem gerust contact op!



Leef & Eet

BE 0524.662.211
0495/92.58.46