Aziatisch stoofpotje van gemarineerde hondshaai

ingrediƫnten: ( 4 personen)

1kg hondshaai
4 teentjes look
2 limoen
himalayazout*
olijfolie*
2 sjalot
200g rode ui
8 stengels lente-ui
4 groene paprika
2 eetlepels rode currypasta ( zie recept onderaan)
400ml kokosmelk
400ml visfumet
1 tomaat

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Spoel de hondshaai onder stromend water en dep droog. Snij de filet in stukjes van 4 cm ( of vraag het aan je visboer). Leg ze open in een schaal, kruid met zout en verdeel er de fijn gesneden look over. Pers de limoenen uit en verdeel die over de vis. Laat minimum 30minuten marineren. Snij de sjalot fijn, de rode ui in ringen, de paprika in blokjes en de lente ui in ringetjes. Stoof de sjalot aan tot die glazig is, voeg daarna de uienringen, de paprika, de currypasta, de kokosmelk en de visfumet toe. Leg daarna de stukjes hondshaai samen met de marinade bij de groenten. Sudder ( dus een zacht vuur!)  8 minuten met het deksel op de pan.
Voor het serveren afwerken met de tomatenblokjes.

Per persoon 1 eiwitportie en 1 groentenportie.

Rode curry pasta:

Ingrediƫnten:

2 rode spaanse pepers
verse gember, ongeveer een blokje van 2cm op 2cm op 2cm
2 teentjes look
5 soeplepels olijfolie*
1 koffielepel currypoeder
1 koffielepel kurkuma poeder

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij het steeltje van de spaanse peper, snij die in de lengte en haal er de pitjes uit. Pel de lookteentjes en snij de pel van de gember. Doe de gember, look en spaanse peper in een hakmolen en maal ze zo fijn mogelijk. Voeg de olijfolie, curry en kurkuma toe en mix verder nog goed door tot je een gladde pasta krijgt.