Marokkaans visstoofpotje

Ingrediƫnten: (2 personen)

1 rode ui
300g venkel
2 teentjes look
2 cm gember
1/2 koffielepel komijn
1/2 koffielepel kurkuma
snuifje kaneel
30 blaadjes verse koriander
enkele druppels stevia*
1 pot tomatensaus zonder suiker
400g vaste vis zoals lotte, zeewolf, zalm
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*
cayennepeper

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de look, de gember en de ui fijn. De venkel in stukjes. Stoof de ui samen met de gember en de look in olijfolie tot die glazig is. Voeg de venkel toe tot die licht begint glazig te worden, niet volledig. Voeg de kaneel, kurkuma en komijn toe. Laat 2minuten stoven. Doe de pot tomatensaus en 200ml water erbij. Laat samen sudderen tot de venkel beetgaar is. Voeg enkele druppels stevia toe. Snij de vis in grote stukken en leg die in de saus. Laat die meegaren door de warmte van de saus, roer niet maar zorg dat de vis in de saus zit. Dat zal enkele minuten zijn tot die gaar is.  Kruid af met peper, zout en eventueel een beetje cayennepeper als je het wat pittig wil.
Werk af met de gesneden koriander.
Lekker met een portie quinoa.

Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groentenportie. ( met quinoa nog een vezelportie erbij)