Cheesecake met vanille en frambozencoulis:

Ingrediënten: ( 8 personen )

Voor de bodem: 
150g havervlokken*
3 rijpe bananen 
speculaaskruiden* 
30ml amandelmelk 

cheesecake vulling:  
350g ricottakaas (max. 20g vet op 100g en max. 3g suiker)
250g roomkaas ( zoals philadelphia light natuur)
3 eieren
2 koffielepels Bourbon vanille*
1 zakje vanillepoeder creme shake*
enkele druppels knijpcitroen*
stevia vloeibaar 100%* 

frambozencoulis: 
250g diepvries frambozen 
Stevia vloeibaar 100%* 
enkele druppels knijpcitroen* 
3 blaadjes gelatine 

topping ( optioneel):
gemengd rood fruit 
cacao nibs 
amandelschilfers

benodigdheden:
een ronde springvorm van ongeveer 28 cm doornede en bakpapier

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Maak de bodem:
Verwarm de oven voor op 180° Prak de bananen en mix met de amandelmelk tot een papje. 
Voeg de havervlokken en speculaaskruiden toe naar smaak.
Meng het geheel tot een egaal deeg. 
Bedek de springvorm met bakpapier en giet het deeg uit over de bodem, bak 15 minuten en haal uit de oven om af te koelen.

Verlaag de oven naar 140° 

Maak nu de vulling: 
Klop de eieren los, voeg de ricotta, de roomkaas, de bourbon vanille en de vanillepoeder creme shake, naar wens stevia en enkele druppels knijpcitroen tot een glad mengsel. 
Snij het vanillestokje in de lengte door, schraap het merg eruit en voeg die ook toe. 
Giet de vulling in de vorm op je afgekoelde bodem en zet ongeveer 1 uur in de oven.

Maak de coulis: 
Leg de gelatineblaadjes in koud water, ze moeten volledig onder het water zitten.
Doe de frambozen, stevia, knijpcitroen en 2 eetlepels water in een steelpan . Breng aan de kook en laat 5 min koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en duw de fruitpuree door een zeef.  Knijp de gelatine uit en los die op in het warme gezeefde sap.

Giet de coulis over de cheesecake en laat opstijven in de ijskast. 

Als laatste voor het serveren:
Verwijder de springvorm en werk de taart af met rood fruit, cacaonibs en amandelschilfers 

Per stuk ( delen door 8) kom je aan 1 vezelportie, 1/2 fruitportie en 1/2 eiwitportie.