Gemarineerde paprika

Ingrediënten: (voor 1 persoon)

1 Rode ( of gele) paprika
verse of gedroogde basilicum 
zoete paprika poeder
1 teentje fijn gesneden look
zwarte peper
himalayazout*
3 soeplepels olijfolie*
2 soeplepels witte wijnazijn
2 druppeltjes vloeibare stevia*
knijpcitroen*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° Leg de paprika op zijn geheel op een bakplaat en zet die 40 min in de oven.
Haal de paprika hierna uit de oven en laat afkoelen. Trek dan het vel eraf, snij hem open en verwijder het steeltje en de zaadjes.
Bedek de bodem van een schaal met de plakjes paprika. Strooi er de peper, het zout, de look, basilicum en paprika over. ( naar smaak)
Doe de wijnazijn met de stevia in een kommetje en voeg traag, al kloppend, de olijfolie toe. Het mengsel zal stilletjes wat dikker worden. Voeg nog een druppeltje citroensap en wat zout en peper bij naar smaak.
Giet die marinade over de paprika en laat min 4u marineren in de koelkast. Het beste is dat je die minimum een dag ervoor maakt.
(Doe de paprika samen met je Leef & eet broodje in de oven, zo hoef je voor 1 paprika je oven niet aan te leggen. Of maak direct 6 paprika's omdat dit recept zo lekker is! De gemarineerde paprika kan je zeker een grote week in de koelkast bewaren)

150g paprika is 1 groentenportie