Gegrilde tofu met miso

Ingrediënten: ( 2 personen)

250g tofu
2à 3 eetlepels Brothway bouillon miso-shitake*  
2 à 3 eetlepels sojasaus zonder suiker en zonder gluten*
olijfolie*
20g sesamzaadjes*
zwarte peper
himalayazout*
100g sugarsnaps of edamame boontjes
150g paksoi
100g sojascheuten
50g radijzen
(wil je het graag pittig dan kan je nog een rood pepertje toevoegen)

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven op grilstand. Maak de dressing door de Brothway bouillon, 2 eetlepels olijfolie en de sojasaus in een kom te mengen en roer deze goed door.
Snij de sugersnaps in reepjes, de paksoi in grove stukken en de radijzen in dunne schijfjes. Haal de tofu uit de verpakking en dep hem droog met keukenpapier, snij hem daarna in stukken van ongeveer 2 cm dik, leg ze in een ovenschaal naast elkaar. Overgiet deze goed met 2/3 van de dressing. Verdeel er de sesamzaadjes over. Zet de ovenschaal in de oven en gril de tofu ongeveer 10 minuten. ( afhankelijk van je oven, hou het in de gaten zodat ze niet zwart kleuren en nog zacht zijn)
Wok de paksoi, de sojascheuten en de in reepjes gesneden sugarsnaps ( eventueel het pepertje erbij) kort in olijfolie zodat ze nog knapperig zijn. Kruid naar smaak met peper en zout.  Dresseer de groenten op een bord, verdeel er de overige dressing over, werk af met de radijsjes en leg de gegrilde stukjes tofu erbovenop.
Dit is per persoon 1 groenteportie, 1 eiwitportie en 1 vezelportie.