Konjac spaghetti met romige pompoensaus en hazelnootcrumble

konjac spaghetti met romige pompoensaus en hazelnootcrumble

Ingrediƫnten: ( 2 personen)

1 flespompoen van 400g
125g kastanjechampignons
120g zachte geitenkaas max 30g vet
olijfolie*
250g konjacspaghetti *(1 pakje)
30g hazelnoten*
15g Leef & Eet krokante mix*
1 koffielepel kippenbouillon*
1 teentje look
zwarte peper
himalayazout*
gedroogde salie
1 handje peterselie

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de pompoen doormidden, verwijder de zaadjes en de schil, snij de pompoen in blokjes en kook ze gaar in voldoende water, giet af. Snij de kastanjechampignons in twee en bak ze in olijfolie, kruid met peper en zout. ( hou je van een iets pittigere smaak kun je hierbij ook wat pili pili voegen) Los de bouillon op in 100ml water. Maak de saus door de pompoenblokjes samen met de geitenkaas en de bouillon in een blender te mixen tot een gladde saus. Kruid af met salie, peper en zout. Warm de saus op een zacht vuurtje op. indien ze iets te dik is voeg je nog wat bouillon en/of water toe.
Spoel de konjacspaghetti goed onder stromend water en laat die 1 minuut koken, giet af.
Snij de look en de peterselie  fijn en hak de noten. Stoof de look aan in olijfolie, voeg de gehakte noten, de krokante mix toe en 2/3 van de peterselie toe,  bak alles samen goudbruin.
Serveer de spaghetti met de saus, de champignons en bovenop de crumble van de noten.
Garneer met de overgebleven peterselie .
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1groentenportie , 1,5 vezelportie en 1/2 portie noten.