Coquilles met gebraiseerd witloof en shiitakes

Ingrediƫnten: ( 2 personen)

400g coquilles ( eventueel te bestellen via de site verse visproducten)
250g witloof
200g shiitakes
ghee*
olijfolie*
20g sesamzaadjes*
Zwarte peper
Himalaya zout*
nootmuskaat
100ml Brothway nordic lobster bouillon*
3 koffielepels sojasaus zonder suiker en gluten*
garnering: (optioneel) veldsla
benodigdheden: een kookring 

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding: 

Smelt de ghee in een lage pot op middelhoog vuur, leg daarin de witloofstronkjes en bak ze ongeveer een 4 tal minuten aan elke kant. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Overgiet met een bodempje water en zet het deksel erop, laat die 20 Ć  25 stoven op een licht vuur.
Bak de shiitakes kort aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
Verwarm de bouillon Brothway Nordic lobster met de sojasaus en laat licht inkoken
Bak in een andere pan de coquilles kort aan in ghee (ze moeten nog glazig blijven binnenin, als je ze langer bakt worden ze taai) 

Dresseren:

Leg een grote kookring op het bord .Maak een torentje met eerst de shiitakes, daarna het witloof ( laat het witloof uitlekken of dep die op een propere handdoek). Daarop leg je de coquilles.
Bestrooi met de sesamzaadjes en verdeel de saus erover .
Werk af met de veldsla.

Dit is 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 vezelportie