Duo van rode biet & gerookte sashimi van zalm

Ingrediënten: ( 2 personen )

2 gekookte rode bietjes ( +/- 100g, kan je zo kopen of je kan de bietjes zelf koken )
200g huisgerookte sashimi van zalm* ( kan je eventueel bestellen via de rubriek verse vis, zie voetnoot** )
2 eetlepels mayonaise*( zelfgemaakt of je kan die bestellen via de rubriek verse voeding)
1 koffielepel mosterd* ( zonder suiker )
gemberpoeder
zwarte peper
himalayazout*
knijpcitroen*
20g pijnboompitten*
komkommer

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de rode biet en de sashimi van zalm in blokjes. Meng de mayonaise met de mosterd, enkele druppels knijpcitroen en kruid naar smaak met gemberpoeder, zout en peper. Rooster de pijnboompitten kort in een droge anti aan bakpan. Snij met een dunschiller enkele plakjes van de komkommer .
Meng 1 lepel van de mayonaise door de bietjes.
 
Dresseer alles zoals op de foto ( voor Valentijn hier in hartjesvorm) of laat je fantasie spreken.

Je kan het ook klassiek dresseren ( met een kookring )
Je kan dan laagjes maken, druk de rode biet  goed aan in de kookring, verdeel  er wat mayonaise mengsel over en dresseer daar bovenop  de gerookte zalm blokjes.
Verwijder de kookring. Draai de komkommerreepjes rond in een torentje .
Strooi de pijnboompitten bovenaan.
 
 Dit is per persoon 1/2 eiwitportie , ¼ groentenportie, 1 vezelportie

** huisgerookte zalm:
We roken zelf onze verse zalmfilets op rookschilfers! Door de kruiden in de rookschilfers krijg je een super lekkere rooksmaak in de zalm. De zalm is héél zacht en smelt in de mond! Moet je zeker eens proberen!