Tongrolletjes met safraan

Ingrediƫnten: ( 4 personen)

12 enkele tongfilets ( min 600g en max 800g)
500g knolselder
600g verse spinazie
een soeplepel ghee*
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*
2 flesjes Brothway nordic lobster bouillon*
200ml sojamelk
1/2 koffielepel johannesbroodpitmeel bindmiddel*
1 koffielepel fijne safraandraadjes
verse bieslook

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de knolselder in stukjes en kook ze gaar met een beetje zout. Als die gaar is giet je ze af. Stoof de spinazie in een klein beetje water, giet af en knijp al het water eruit. Plet de knolselder tot puree en voeg de spinazie toe, meng goed door elkaar. Kruid met peper,  zout en nootmuskaat, voeg de ghee en 2 soeplepels olijfolie toe. Kruid de visfilets met peper en zout en rol ze op met het vel aan de binnenkant. Steek ze vast met een cocktailprikker. Laat de Brothway nordic lobster bouillon koken en pocheer de tongrolletjes. Haal ze uit de bouillon en maak de saus door de bouillon met 200ml sojamelk, het johannesbroodpitmeel en de saffraan te koken tot de gewenste dikte, kruid met peper en zout. Serveer de warme puree, daarop de tongrolletjes ( het stokje uithalen), de saus en garneer met enkele bieslookstengels.

Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.