Biefstuk friet

Ingrediënten: ( 2 pers)

260g biefstuk
400g knolselder ( in de stabilisatie kan je dit ook met pastinaak doen)
olijfolie*
himalayazout*
zwarte peper  
2 koffielepels fijne mosterd*  (zonder suiker)
1 koffielepel groentebouillon*
250ml  sojamelk zonder suiker
1/2 uitje of sjalotje
1 teentje look
1 koffielepel bindmiddel johannesbroodpitmeel *
ghee*
100g champignons ( deze krimpen nog )

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220° Schil de knolselder en snij deze in fijne frietjes. Snij het uitje en de look fijn, snij de champignons in vier.
Leg de knolselderfrietjes op bakpapier, besprenkel ze met olijfolie en kruid met himalayazout. Bak deze in de voorverwarmde oven voor circa 20 min ( afhankelijk van je oven en de dikte van je frieten). Leg de bakplaat niet helemaal bovenaan in de oven want de frietjes kleuren anders te snel bruin. Wentel ze minstens 1 keer om in die 20 minuten.
Maak ondertussen de saus:
Stoof het uitje aan in de ghee, doe dan de champignons en de look erbij. Blus af met de sojamelk, voeg de bouillon, de mosterd en het johannesbroodpitmeel toe. Door de warmte zal de saus geleidelijk aan dikker worden, voeg niet direct meer bindmiddel toe maar laat de saus zacht indikken.
Kruid de biefstuk met peper en zout en bak deze naar de gewenste cuisson.
Ondertussen zijn de frietjes klaar.
Serveer met zelfgemaakte mayonaise ( recept zie site of bestel ze bij de voeding ).
Drink je graag een frisdrank bij je frietjes probeer dan de XS, dat is een drankje zonder suiker en verkrijgbaar in verschillende smaken!

Per persoon 1 eiwitportie en 1 groentenportie.