Tagliatelle met kip, spinazie en avocado

Ingrediƫnten ( 2 pers )

250 gr konjac tagliatelle*
400g rauwe verse spinazie ( om 200g bereid over te houden)
1 avocado
olijfolie*
verse tuinkruiden naar keuze, zoals peterselie, kervel, bieslook...
1 koffielepel knijpcitroen* ( of verse citroen kan ook)
himalayazout*
zwarte peper
260g kippefilet ( met gerookte kip is dit nog lekkerder, die kan je bij de verse voeding bestellen)*
20g pijnboompitten*  
1 teentje look

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Blancheer de spinazie kort en laat deze goed uitlekken, duw daarna het vocht uit. Pel het teentje look. Doe de spinazie samen de avocado, 1 eetlepel olijfolie, de look, de citroen en verse tuinkruiden in de blender en mix tot een gladde saus .
Bak de kip in olijfolie ( of koop de al gerookte kip), snij die in stukjes. Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan. Spoel de konjac tagliatelle goed af, kook die 1 minuut en laat uitlekken. Meng nu de tagliatelle, de saus en de kip samen. Je kan dit zowel koud als warm eten. Als laatste verdeel je de pijnboompittten erover.
Dit zijn 2 vezelporties, 1 eiwitportie en 1 groenteportie