Dorade met bloemkooltapenade

Ingrediënten: ( 2 personen)

2 sjalotjes
2 teentjes look
2 spaanse rode pepertjes
200g courgette
200g bloemkool
400g doradefilet
30g Parmezaanse kaas
zwarte peper
himalayazout*
olijfolie*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de look en de sjalot fijn. Haal de pitjes uit de rode peper en snij die ook fijn. Stoof de sjalot, look en de rode peper samen aan in een mooie hoeveelheid olijfolie. ( ze moeten erin zwemmen) Snij de courgette in stukje van ongeveer 1cm op 1cm, de bloemkool snij je helemaal fijn. Doe de courgette bij de sjalot, look en peper, stoof die aan tot die beetgaar is. Voeg dan de fijn gesneden bloemkool toe. Laat 10min samen zacht garen, nu en dan eens roeren. Kruid met peper en zout. Na 10min leg je de doradefilet op de groenten en laat nog 5 min stoven op een zacht vuurtje, niet meer roeren. Leg na die 5 min. het deksel op de pan, leg het vuur af en laat zo nog 10min staan, zo zal je vis verder garen en mooi stevig én sappig blijven. Leg je vis op het bord, de groenten erover en werk af met de Parmezaanse kaas.

Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groentenportie