Edelgistvlokken


Je kan edelgist gebruiken als kaasvervanger, ook als je geen lactose mag eten. Het is volledig gluten en lactose vrij.

Edelgistvlokken worden gemaakt van een schimmel/gist genaamd Saccharomyces Cerevisiae. Deze schimmel/gist wordt ook veel gebruikt in bier, wijn en brood. Wanneer de gist in deze producten zit is deze nog actief, maar Edelgist wordt gekweekt, geoogst, gewassen en uiteindelijk gedroogd om hem op die manier te deactiveren. Het deactiveren betekent onder andere dat de gist zijn rijzende eigenschappen verliest. Edelgist is dus een gedeactiveerd inactieve gist.
Edelgistvlokken hebben een lekkere kaas-nootachtige smaak en zijn daarmee een ideaal vegan alternatief voor kaas. Je kan ze over de pasta uitstrooien maar ook in salades en soep zijn ze lekker. Je kan ze niet gebruiken om te gratineren en je laat ze niet mee koken, je verwerkt ze in het gerecht op het einde van je bereiding.
Ze zijn erg rijk aan vezels en eiwitten. Het ondersteunt daarmee een gezonde darmwerking en herstel na fysieke inspanning.
Edelgistvlokken zijn een bron van B Vitamines, voornamelijk vitamine B11, B5, B2 en B3 komen rijkelijk voor. Die zijn belangrijk voor de gezondheid van ons zenuwstelsel,  een gezonde huid, haar, nagels, botten en tanden, is nodig voor een stabiele energievoorraad en een goed transport van ijzer. Vit B ondersteunt het concentratievermogen, de leerprestaties en het geheugen en ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Ook voor zwangere vrouwen is Vit B belangrijk, het draagt bij aan de groei van de placenta en het ongeboren kind.
Diegene waar ik voor koos zit er ook zink bij, belangrijk voor ons immuunsysteem!
Een lekker en gezond product!

LET OP! Gebruik alleen edelgistvlokken met max 1g suiker, er zit daar een enorm verschil in ( sommige bevatten 15g suiker) , dat heeft te maken met een verschillend fermentatieproces.

Verkrijgbaar bij je consulent.