Eet iedere dag verse look!

Om van de meeste gezondheidsvoordelen van look te genieten, kun je dit best rauw eten. Deze plant bevat namelijk allicine, een antibioticum en schimmelbestrijdend bestanddeel, die stof komt  het beste vrij wanneer je een teentje look snijd of plat drukt. Te zwaar verhitten kan je die stof weer kapotmaken. Voeg dus de look in warme gerechten eerder op het einde toe.

Die voordelen zijn in de geschiedenis al door veel volkeren erkend, van de Egyptenaren tot de Grieken. Zo is look goed voor de bloedsomloop, door de zwavelverbinden die erin aanwezig zijn.

Look beschermd je tegen infecties door de allicine die erin aanwezig is.Door regelmatig look in je voeding te gebruiken verhoog je dus je weerstand tegen infecties en ziekten

Het is wetenschappelijk bewezen dat look de cholesterol helpt verlagen. Niet alleen het cholesterolgehalte wordt verlaagd door het eten van look, maar ook de triglyceriden zullen dalen. Bovendien verhoogt look de effectiviteit van cholesterolverlagende geneesmiddelen.

Look beschermt je tegen kanker
Deze eigenschap heeft look te danken aan haar bestanddeel diallyl trisulfide dat de groei van tumoren kan tegengaan. Volgens wetenschappelijk onderzoek zou het dagelijks eten van look de kans op maagkanker en darmkanker ernstig verkleinen.

Look is een belangrijke anti-oxidant
Look is een van de belangrijkste anti-oxidanten, net als fruit en groenten. Anti-oxidanten zijn stoffen die ons lichaam beschermen tegen de vrije radicalen, die onder meer verantwoordelijk zijn voor bepaalde ziekten.

Looktabletten worden in Duitsland als medicijn verkocht om atherosclerose, de verharding van aderen wat kan leiden tot hartaanvallen en beroerten. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt volwassenen aan dagelijks 2 tot 5 gram verse look (wat overeenkomt met een teentjeper dag) te eten.