Eet je druiven mét pitten!

Vaak als we druiven eten, spugen we de pitten zonder na te denken uit en staan we er niet bij stil dat af en toe op een druivenpit knabbelen onnoemelijk veel gezondheidsvoordelen heeft.
De natuurgeneeskunde kent reeds lang de helende toepassing van druivenpitten en gebruikt ze als essentieel onderdeel van uiteenlopende toepassingen tegen veel kwaaltjes en aandoeningen.
Druivenpitten zijn rijk aan krachtige antioxidanten dat zorgt ervoor dat vrije radicalen efficiënter uitgeschakeld worden en de weefsels en organen beter beschermd zijn tegen schadelijke stoffen.
Ze bieden bescherming tegen de gevolgen van passief roken en eveneens tegen blootstelling aan stress.
Druivenpitten zijn ware weldoeners voor de bloedcirculatie, houden de bloeddruk in evenwicht en ondersteunen bij het voorkomen van bloedklonters.
De ontstekingsremmende eigenschap van druivenpitten werd reeds ruimschoots bewezen en wordt toegepast in producten tegen artritis, ontstekingen en problemen van de huid, sinusitis, urineweginfecties, ontstekingen van de darm en eveneens in producten die gebruikt worden voor darmreiniging.
Druivenpitten geven je haar een boost! Ze versterken het haar en voorkomen haarverlies.
Heb je last van vermoeide ogen door te lange tijd achter het computerscherm, televisiekijken of lezen? Druivenpitten bevatten een hoog gehalte aan vitamine E, dat erom bekend staat het zicht te verbeteren en de haarvaatjes in de ogen te versterken, waardoor vermoeidheid minder kans krijgt toe te slaan.  Eet regelmatig een druivenpit en houd je huid mooi, elastisch en stralend!