Eetpatroon veranderen

Het veranderen van je eetpatroon is een belangrijk onderdeel om gewicht te verliezen. Wanneer je overgewicht hebt en je gewicht wil verliezen zonder dieet, dan is het the way to go. Zeker wanneer je veel sporten niet als haalbare optie ziet.

Menselijk gedrag is voor een groot deel opgebouwd uit gewoontes. We doen bepaalde zaken dag in dag uit, waardoor ze steeds meer voor de hand liggend zijn. Hoe vaker je namelijk iets doet, hoe sneller je geneigd bent om het opnieuw te doen. Daarom is het zo belangrijk om je gewoontes aan te passen om een verandering op lange termijn te zien. Anders blijf je hangen in bepaalde handelingen.

Je vaste eetpatroon kun je zien als een eetgewoonte. Er zijn naar alle waarschijnlijkheid bepaalde patronen die ervoor zorgen dat je gewicht toeneemt of is toegenomen. Misschien kun je er zelf al een paar bedenken. Een dieet is dan niet alleen lastig, maar heeft ook geen zin wanneer deze slechts voor een korte periode wordt gevolgd. Je valt er dan misschien wel van af, maar vervolgens zitten de kilo’s er daarna meteen weer aan. Een dieet is namelijk maar tijdelijk, mensen vervallen daarna weer in hun oude eetpatronen.

Wil je er meer over weten? Neem dan contact op.