Gezonde hennepzaadjes

 Het bevat tal van geneeskrachtige eigenschappen en werd door de eeuwen heen door heel veel culturen gebruikt.
Hennepzaad bevat van nature plantaardige eiwitten. Deze eiwitten bestaan weer uit verschillende aminozuren.
Hoe completer je lichaam is voorzien van alle benodigde eiwitten of aminozuren hoe beter het functioneert. Onder andere snel spierherstel en spieropbouw zijn dan ook gemakkelijker te realiseren.
Hennepzaden bevatten tevens van nature de gezonde omega 3 en omega 6 vetten. Daarnaast zijn hennepzaden onder andere rijk aan mineralen als calcium, magnesium en fosfor. Deze vetzuren helpen namelijk mee om de bloeddruk te verlagen, aderverkalking te voorkomen, de lichaamstemperatuur te regelen, maagzuur in balans te houden en de spieren van organen te spannen en ontspannen.
Hennepzaad(olie) wordt ook gebruikt als geneesmiddel tegen huidziekten. Constitutioneel eczeem, atopische dermatitis en andere huidziekten kunnen genezen worden door deze olie te gebruiken, volgens de universiteit van Kuopio in Finland. De essentiƫle vetzuren in hennepzaad zijn een goede ondersteuning in het anti verouderingsproces. Ook de vitamine E in hennepzaad is bekend in de huidverzorgingindustrie als antiveroudering vitamine. Dat is de reden dat hennepolie veel in cosmeticaproducten wordt gebruikt.

Gebruik gepelde hennepzaadjes van biologische teelt. De smaak is nootachtig en zacht neutraal. Hennepzaad is glutenvrij en je kunt je dagelijks toevoegen aan je voeding.