Kaneel om af te vallen?

Er is een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de relatie tussen diabetes, en een té hoge bloedsuikerspiegel in het algemeen, en het nuttigen van kaneel. Afhankelijk van wat je eet, en hoe je eet, stijgt je bloedsuikerspiegel altijd direct na de maaltijd, of direct nadat je iets eet. Je lichaam gaat insuline aanmaken om de bloedsuikerspiegel weer in balans te krijgen, en slaat de ongebruikte suikers (=energie) op als lichaamsvet voor eventueel later gebruik. Bij de proefpersonen uit het wetenschappelijke onderzoek(2) bleek dat kaneel het bloedsuikerniveau na de maaltijd beter in balans houdt, dus zonder tussenkomst van insuline.

Kaneel wordt al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde. Denk bijvoorbeeld aan de bestrijding van verkoudheid, ( Kaneel is in staat om virussen en bacteriën te bestrijden. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld verkouden bent en veel aan het hoesten bent), diarree, misselijkheid, winderigheid, menstruatiepijnen en zelfs tegen koude voeten. Jazeker, ook tegen koude voeten, want kaneel verwarmt je lichaam!

Uit een recent onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Kopenhagen, is gebleken dat kaneel een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van de pijn die gepaard gaat met artrose.

Ook in de sport is kaneel toe te passen: Kaneel zorgt er namelijk voor dat de hoeveelheid anabole eiwitten in de spiercellen worden verhoogd. Dit heeft als direct gevolg dat er meer glucose  door de spieren wordt opgenomen waardoor meer energie beschikbaar zal zijn.

Kies voor de beste en kies voor de Ceylon Kaneel.