Zet eens koolrabi op je menu!

Koolrabi komt meestal in een lichtgroene maar soms ook in een paarse teeltvorm voor. Deze twee vormen zijn niet verschillend in smaak. Beide variëteiten zijn onder de schil witgeel van kleur.
Koolrabi kan zowel rauw als gekookt worden gegeten.

Koolrabi is gezond en kalorie arm en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer. De meeste voedingsstoffen zitten in de bladeren. Van deze bladeren kunt u soep maken.

De knol zelf is gemakkelijk te bewaren, verpakt in de koelkast.

Verwijder de schil alleen voor zover nodig. Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg; van het 'afval' kunt u bouillon trekken. De smaak heeft iets van radijs maar dan zoeter. Gekookt te bereiden als bloemkool. In stukken gaar te stoven maar vooral niet te lang  zodat de smaak veel fijner blijft.

hieronder een lekker receptje:


Koolrabi met currysaus
nodig: 1 koolrabi,1 ui gesnipperd, snufje zout, olijfolie, 1 bouillonblokje of ½ el bouillonpoeder ( zonder khd , 2 of 3 tl currypoeder, 2 dl sojamelk ( zonder khd ), een schepje tammi ( plantaardig bindmiddel)

Schil de koolrabi en snij hem in blokjes, .Kook de groente in 10 tot 15 minuten beetgaar, .Giet de koolrabi af en bewaar het kookvocht, Fruit ui met curry in olie en voeg er bouillon,  2 dl koolrabikookvocht en melk aan toe.
Bind de saus met de tammi en serveer ze over de koolrabi.