Gekarameliseerde peer met kardemon

Ingrediënten: ( 2 personen)

150g griekse yoghurt
2 eetlepels krokante mix*
2 peren
20g amandelschilfers
5 druppels stevia vloeibaar 100%*
1/2 koffielepel kaneel
1/2 koffielepel kardemon poeder
1/2 koffielepel vanillepoeder creme shake*
1 eigeel

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

 Snij de peren in 4, haal de pel eraf en snij het klokhuis eruit. Meng 150ml water met de stevia, de kaneel, de kardemon en de vanille. Doe het in een kookpot samen met de peren. Laat een 50min koken tot ze zacht zijn. ( de tijd is een beetje afhankelijk van de soort peer en of ze rijp zijn of niet) Laat afkoelen in het sap ( kan je voordien doen) Rooster de amandelschilfers in een antiaanbakpan. Meng de go-on met de krokante mix en een (deel) van het sap van de peer. De go-on mag niet helemaal vloeibaar worden.  Haal de peer uit het sap en leg die in een schaaltje, daarop de go-on. Breek het eigeel en strijk het met een borsteltje over de go-on. Brand de eierdooier met een gasbrandertje ( zoals bij crème brulée) Werk af met de amandelschilfers.

Dit is per persoon 1 fruitportie en 3/8 eiwitportie. Eet je dit als ontbijt zorg dan dat je aan een volle eiwiportie komt en neem dan bv 200ml go on.