Rode vruchten taart

Ingrediƫnten: ( 6 personen )

70g kokosolie*
150g Leef & Eet krokante vezelmix*
650g griekse yoghurt 0%
200ml kokosmelk*
6 gelatineblaadjes
Vloeibare stevia 100%  *
3 koffielepels vanillepoeder creme shake*
200g aardbeien of gemengd rood fruit

Afwerking:
enkele rode vruchten
enkele blaadjes munt
fijngehakte kokosrasp ( voor het sneeuweffect )

Benodigdheden:
1 springvorm van 20 cm of zes kleine vormpjes
bakpapier

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:


Smelt de kokosolie, voeg de krokante vezelmix toe en maal kort in een blender.
Bekleed de bodem van de springvorm of je kleine vormpjes met bakpapier. Het is niet nodig het bakpapier bij te knippen, want straks ga je de taart toch volledig ontvormen.
Stort het mengsel in de vorm (en)  en wrijf met de bolle kant van een lepel plat tot de hele bodem bedekt is met een dun laagje.
Zet in de koelkast om op te stijven. Leg de blaadjes gelatine in koud water.
Verwarm op een zacht vuurtje de kokosmelk en los hierin de uitgeknepen gelatine bladen op .
Mix de Griekse yoghurt met de vanillepoeder, het fruit en stevia naar smaak tot een glad geheel . Voeg nu de kokosmelk met de gelatine toe. en roer goed door. Giet dit mengsel over de bodem en laat opstijven in de koelkast .
Serveer de gekoelde taart uit de vorm samen met het overgebleven fruit, enkele blaadjes munt en de fijngehakte kokosrasp.
Gebruik je een grote springvorm snij de taart dan met een scherp vochtig mes.

Per persoon tel je 1 eiwitportie, 2 vezelporties en 1/5 fruitportie.