Gemarineerde asperges met krokant knolselder slaatje

Ingrediƫnten: ( 2 personen)

500g asperges ( om 200g over te houden)
200g  knolselder
herbamare*
zwarte peper
himalayazout*
curry poeder
2 stronkjes pijpajuin
kokosolie*
olijfolie*
balsamico azijn*
30g Leef & Eet krokante mix*
afwerking: eetbare bloempjes ( hier van de rozemarijnplant)

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Knolselder in kleine blokjes (1cm op 1cm ongeveer) snijden en op een hoog vuur roerbakken in kokosolie tot ze beetgaar zijn, kruiden met peper en zout en beetje curry poeder.

Leg de blokjes open  en zet ze in de koelkast om af te koelen. 

Schil de asperges en breek het laatste harde stukje af ( je kan die verwerken in de soep, of als ze goed vers zijn kan je de asperge volledig gebruiken) . Snij dan de asperges in lange slierten met een dunschiller. Giet er een mooie hoeveelheid olijfolie en balsamico over, en kruid met herbamare. Laat de asperges min 1uur in de koelkast marineren.

Meng de koude knolselder met de krokante mix en de pijpajuin.

Serveer die samen met de gemarineerde asperges.

Dit gerecht is per persoon 1 groentenportie en 1 vezelportie. 

Serveer er naar keuze een andere eiwitportie erbij om aan een lunch of diner te komen.