Asperges à la flamende

Ingrediënten: (1persoon)

500g asperges rauw gewogen (zo blijft er ongeveer 200g per persoon bereid over)
2 eitjes
2 eetlepels ghee*
zwarte peper
himalayazout*
nootmuskaat
peterselie

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Schil de buitenste harde laag van de asperges met een dunschiller en breek het laatste stukje af. Kook de eitjes. Leg de asperges in koud water en laat ze ongeveer 10/15min koken, dit is afhankelijk van de dikte en of je de asperges volledig gaar wilt of al dente.
Plet de hard gekookte eitjes. Smelt de ghee en doe de geplette eitjes in de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Werk af met wat gehakte peterselie.

Je kan er eventueel een plakje vezelbrood bij eten, of wat quinoa is ook lekker!

Dit recept is 1 eiwitportie en 1 groentenportie. Neem je er brood, crackers of quinoa bij dan heb je ook een vezelportie.