bloemkoolpizza

Ingrediënten (voor een volledige bakplaat, 2 personen):


- 200 g bloemkool
- 2 eieren
- 60 g geraspte kaas
Vulling:
- tomatensaus zonder suiker*
- groenten zoals: ui, champignons, paprika ... (samen voor 200g)
- gerookte ham reepjes, ansjovis of tonijn (naar keuze) de ham niet bij de vegetarische versie
- kruiden zoals zwarte peper, himalaya zout, look, basilicum, oregano, paprikapoeder, rozemarijn
Afwerking:
- een beetje gemalen kaas

*verkrijgbaar bij je consulent

Ham mag je eens 1 of 2 plakjes ergens bij eten, niet als een eiwitportie, dat bevat te veel vet en minder goede stoffen. ( lees meer in het woordenboek)

Bereiding:


Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Maal de bloemkool in een hakmolen tot het de grootte heeft van rijst.
Meng dan de bloemkool samen met de eieren en de gemalen kaas.
Smeer het mengsel héél goed dun ( anders krijg je die niet krokant) uit over de bakplaat en bak de bodem in de oven tot die krokant is. De baktijd is een beetje afhankelijk van hoe hard je de bodem wilt hebben en hoe dik je de bloemkool hebt uitgesmeerd, maar duurt gemiddeld 15-25 minuten.  De bodem moet mooi gekleurd zijn en krokant zijn.
Haal dan de bakplaat uit de oven en beleg hem zoals je een normale pizza zou beleggen, eerst met tomatensaus zonder suiker daarna met  gesneden ui,  paprika en champignons, gerookte ham reepjes ... look en andere kruiden. Eindig met een beetje gemalen kaas. Nog even terug 5 à 8 min in de oven tot de kaas gesmolten is en de pizza warm is
Zo krijg je een gezonde, glutenvrije, héérlijke pizza!

Dit recept is per persoon 1 eiwitportie en 1 groentenportie.