Bloemkoolriijst met pompoen en pompoenpitten

Ingrediënten: ( 4 personen)

400g bloemkool
rasp en sap van 1 limoen
800g pompoen
olijfolie*
himalayazout*
zwarte peper
20g pompoenpitten*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven op 180° Snij de pompoen in grove stukken en doe die in een ovenschaal. Overgiet met een goede scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Laat de pompoen in 20min garen in de oven.
Hak de bloemkool tot een fijne korrel in een blender, het moet de structuur krijgen van rijst. Was de limoen goed en rasp de schil tot net aan het witte vel. Pers de limoen uit. Meng het limoensap, de rasp, de pompoenpitten en 3 soeplepels olijfolie. Meng die marinade door de bloemkool. Kruid met peper en zout en laat min 1 uur marineren in de koelkast. Serveer de pompoen met de bloemkoolrijst. Ook lekker met koude pompoen.

Dit is 1 groentenportie per persoon. Serveer er een eiwitportie bij naar keuze uit de lijst als lunch of diner. .

Smakelijk!