Pompoenfrietjes

Ingrediënten: (1 persoon)

200g flespompoen ( de rest kan je voor soep gebruiken)
3 takjes peterselie, fijngehakt
30g geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie*
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel knoflookpoeder
1 koffielepel himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven op 220°.
Schil de pompoen, snij die in fijne frietjes en leg deze voor 30 min in koud water.
Meng de paprikapoeder en lookpoeder en doe deze in een plastiek zakje.
Haal de pompoen uit het water en droog deze goed af. Doe de pompoen in het zakje en schud ermee zodat de kruiden aan de frietjes hangen.
Leg ze daarna open, met ruimte ertussen, op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verdeel er de olijfolie over en zet in de oven voor 15 minuten. Draai ze om en zet ze nog eens voor 15 minuten in de oven.
Werk af met de parmezaan, de peterselie en het zout.

200g pompoenfrietjes zijn 1 groentenportie