Vegetarische ovenschotel met spitskool
Ingrediënten: (voor 2 personen)
400g spitskool (ongeveer 1/2)
340g yoghurt, kefir of griekse yoghurt 0%
30g gemalen kaas
curry
kurkuma
zwarte peper
himalayazout*
2 soeplepels olijfolie*
30g pompoenpitten*
30g paranoten*
*verkrijgbaar bij je consulent
bereiding:
Snij de 1/2 spitskool in de lengte in 4. Snij het middelste dikke stuk eruit. Leg de spitskool in een ovenschotel. Meng de yoghurt met de olijfolie en de grof gehakte paranoten, kruid goed met peper, zout, curry en kurkuma. ( mag goed doorsmaken)
Giet dit mengsel over de spitskool. Strooi er de gemalen kaas over en daarna de pompoenpitten. Zet de schotel 1u in de oven op 200°, eventueel nog eens onder de grill.
Per persoon kom je hiermee aan 1 eiwitportie en 1 groentenportie.