Appel-mug cake

Ingrediënten: ( 1 persoon )

1 appel
 2 eetlepels ghee*
15g kokosmeel *
2 eetlepels ongezoete amandelmelk
10g walnoten*
1  ei
snuifje Himalaya zout*
½  koffielepel bakpoeder*
½ koffielepel vanille poeder creme shake *
speculaaskruiden*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de walnoten in kleine stukjes. Rasp een halve appel in een grote kom en voeg daarna de ghee, het kokosmeel, de amandelmelk, de noten, het eitje, het zout, de vanillepoeder en de bakpoeder toe en meng alles met een klopper goed door.
Snijd de andere helft van de appel in reepjes, stoof de schijfjes aan in wat extra ghee en bestrooi met speculaaskruiden.
Lepel het beslag in een kopje. 
Bak de cake in de microgolf voor 1,5 minuten. Als het beslag dan nog vloeibaar is kan je de cake nog 15 seconden extra in de microgolf doen. ( het hangt een beetje van de microgolf af) 
Het is ook mogelijk om de mugcake  in de oven te bakken. Bak de cake dan 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. 
Leg bovenaan de gestoofde appelreepjes.
Om aan een volledige eiwitportie te komen serveer je bovenop nog 50g ricotta of drink er 100ml kefir of amandelmelk bij. 

Dit is 1 eiwitportie, 1 fruitportie, 1 vezelportie en vergeten je 10g noten niet ( nog 20g die dag)