Lauw slaatje met gezonde pitjes en zalm
Ingrediënten (1 persoon):
- Veldsla
- Tomaat
- Rode ui
- Champignons, alle groentjes samen 200 g
- Pijnboompitjes* en pompoenpitten*, samen 10 g
- Pesto (recept op de site)
- Mayonaise* (recept op de site of kan je bestellen in de rubriek "verse voeding" of via je consulent)
- 200 g verse zalm
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Leg de zalm in koud water en laat die koken, als die kookt leg je het vuur weer af. Je laat de zalm in het water afkoelen. Rooster de pijnboompitjes in de oven of in een anti-aanbakpan. Snij de tomaat in stukjes en de rode ui in fijne schijfjes. Snij de champignons in schijfjes en bak ze op een hevig vuur goed krokant. Meng de veldsla met de tomaat, de rode ui, de gebakken champignons, de pompoenpitten en de pijnboompitjes. Maak de dressing met
½ mayonaise en ½ pesto en meng die met de groenten.
Verdeel de groenten over het bord en serveer met de koude zalm.
Dit is 1 eiwit, 1 groenten en 1 vezelportie.