Bloemkoolpuree met eitjes en beukenzwammetjes

Ingrediënten ( 2 personen )

300g bloemkool
200g beukenzwammen
4 teentjes knoflook
1 eetlepel ghee*
Zwarte peper
himalayazout*
nootmuskaat
4 eieren
handje peterselie
olijfolie*
1 koffielepel groentebouillonpoeder ( zonder suiker)*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding

Los de bouillon op  in 200ml warm water. Snij de bloemkool in gelijke stukken. Hak de peterselie fijn.
Pel de knoflook. Het lijkt misschien veel maar je proeft ze straks echt niet overduidelijk terug. Het heeft een beetje pit aan de puree.
Kook de bloemkool samen met de knoflook gaar in de groentebouillon, voeg de ghee toe en pureer alles samen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en himalayazout.
Bak de beukenzwammen kort aan in de olijfolie en kruid naar smaak.
Kook de eitjes zacht.
Serveer de bloemkoolpuree met de beukenzwammen en de eitjes.
Werk  af met de gehakte peterselie.
Dit is per persoon 1 groenteportie en 1 eiwitportie