Bloemkoolwafel met spiegeleitje

Ingrediënten: ( 2 personen)

300g bloemkool 
5 eieren 
60g geraspte mozzarella ( max 30g vet)
zwarte peper
Himalaya zout*
olijfolie *
100g rucola
fijn gesneden peterselie
chilipoeder 
nodig: wafelijzer

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de roosjes van de bloemkool in stukjes en doe ze in een hakmolen, maal ze tot fijne korrels.
Bak de bloemkoolrijst 3 minuten aan in olijfolie, blijf goed roeren zodat de bloemkool niet aanbakt, het is belangrijk dat het vocht eruit is. 
Laat de bloemkool afkoelen. Klopt 3 eitjes los en meng die met de koude bloemkool, de kaas, de  peterselie, peper, zout en chilipoeder. Meng alles goed.
Verwarm het wafelijzer en schep de helft van het beslag op het ijzer. Zet het ijzer op middelhoge temperatuur, de bloemkool wafels bak je in zo’n 6 à 8 minuten gaar. Weersta de verleiding om tussentijds het wafelijzer te openen, daarmee trek je de wafels kapot. Laat ze langzaam garen!
Serveer met de rucola salade en een spiegelei of varieer met gerookte zalm. Ook lekker met ½ avocado ipv rucola salade.

Per persoon is dit 1.5 eiwitportie ( tel 1/ 2 extra tussendoor) en 1 groentenportie.