Gebraiseerd witloof met feta en walnoten

Ingrediënten ( 2personen )

 
300g witloof
100g veldsla
ghee*
60g walnoten*
120g feta
Olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*
nootmuskaat
 
*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 175 ° Stoof het witloof aan in ghee, ongeveer 4 minuten aan elke kant. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet er een bodem water in en zet het deksel erop, laat 20 à 25 minuten stoven ( afhankelijk of je ze gaar of beetgaar wil).
Leg de noten ( halve) naast elkaar op bakpapier op een bakplaat. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven voor 4 minuten, draai ze om en laat de walnoten nog 4  minuten roosteren. Hou ze wat in de gaten dat ze niet verbranden.
Als de walnoten klaar zijn haal je ze uit de oven en leg ze op een keukenpapier, laat ze zo afkoelen.
Verkruimel de feta en spoel de veldsla.
Besprenkel de veldsla met olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout.
Serveer het gebraiseerd witloof met het slaatje van veldsla,  walnoten en feta.

Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 notenportie.