Groentencurry met tempeh

tempeh groentencurry

Ingrediƫnten: ( 2 personen)

kokosolie*
olijfolie*
1 middelgrote ui
0.5cm verse gember
1 teentje look
100g wortelen
100g bloemkool
100g broccolii
100g knolselder
260g tempeh
1 blikje kokosmelk*
1 eetlepel sojasaus zonder suiker*
2 eetlepels currypasta ( recept op de site)
koriander ( kan je ook weg laten)

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de look en de gember fijn, de ui in halve maantjes. De wortel in schijfjes, de knolselder in blokjes, de bloemkool en broccoli in roosjes. Bak de tempeh aan in kokosolie tot ze mooi goudbruin zijn. Stoof de ui, look en gember samen aan in olijfolie. Voeg de groenten toe en laat samen nog enkele minuten stoven. Voeg de kokosmelk, de currypasta en de sojasaus toe. Laat nog een 15 tal minuten op een zacht vuur gaar te worden. Voeg daarna de tempeh toe en laat samen nog even warm worden. Werk het gerecht af met verse koriander. (peterselie kan ook)

Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.