Asperges met zalm en ei

ingrediënten:( 2 personen )

1kg asperges ( om elk 200g over te houden)
2 stukjes verse zalm van 100g
2 eitjes
2 soeplepels vers gemaakte mayonaise ( recept op de site of bestel via verse voeding)
2 soeplepels gehakte peterselie
himalayazout*
zwarte peper
bruschetta kruiden

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:


Leg de stukjes zalm in koud water en laat die koken, als die kookt leg je het vuur weer af. Je laat de zalm in het water afkoelen, zo zal hij mooi smeuïg zijn.
Schil de asperges en breek het laatste harde stukje af (of eet het mee op het is zeker niet slecht).  Kook ze gaar, afhankelijk van de dikte en of je ze gaar of beetgaar wil is dat 15-20min.
Kook de eitjes 10min zodat ze hard gekookt zijn. Haal de zalm uit het water en bestrooi die een beetje met bruschetta kruiden. Pel de eitjes en plet ze grof. Meng ze met de mayonaise en de peterselie, kruid met peper en zout.
Serveer de asperges, daarop de zalm en het eimengsel.

Dit is per persoon 1 eiwit en 1 groentenportie.