duo van asperges en scampi
Ingrediënten: ( 2 personen)
500g witte asperges ( om geschild 200g over te houden)
200g groene asperges
olijfolie*
150g gekookte quinoa ( of 60g rauw gewogen)
½ koffielepel groentenbouillon*
60g philadelphia kaas met fijne kruiden
zwarte peper
himalayazout*
300g scampi’s
kokosolie*
20g pijnboompitjes*
verse bieslook
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Rooster de pijnboompitjes in een droog pannetje tot ze goudbruin zijn.
Schil de witte asperges en breek het laatste harde stukje af (als de asperges goed vers zijn dan kan je het ook mee opeten). Snij ze in stukken van ongeveer 5cm lang. Kook ze gaar in water ( ze moeten onder het water zitten) , afhankelijk van de dikte en of je ze gaar of beetgaar wil is dat 15 à 20min.
De groene asperges schil je alleen de laatste 4 à 5 cm, de rest laat je volledig. Snij ze ook in stukken van ongeveer 5cm lang. Kook ze in voldoende water, volgens de dikte en of je ze gaar of beetgaar wil is dat 10-15min.
Spoel de quinoa goed onder stromend water. Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) met de bouillon en breng aan de kook. Laat 5 min koken en zet het vuur uit. Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af.
Haal de asperges uit het water en leg ze op een keukenhanddoek.
Verwarm 300ml van je asperges kookvocht met de philadelphia. Kruid naar smaak met peper en zout.
Bak de scampi’s in kokosolie.
Serveer de quinoa met de asperges en de scampi’s, werk af met de saus, de pijnboompitjes en de bieslook.
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 vezelportie.